Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

de Panacris in Mancaruri de legume, 15 Iul 2013 | 6920 vizualizari

 

2 zile de pauză sunt cam multe pentru vasul Zpeter! Urmează să-l exploatez încă 3 săptămâni;) revin cu mențiunea că, prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un drob de legume super delicios! ;) O rețetă un pic mai complexă, dar deosebită;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • dovlecel 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline extravirgin 1 lingură,
  • griș 3 linguri,
  • făină 2 linguri,
  • boia de ardei dulce,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • ciuperci murate pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de legume gătită în Vasul Zepter:

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest motiv Vasele Zepter sunt ideale!

Legumele se curăță de coajă și se spală sub jet puternic de apă rece. Unul dintre dovlecei, se taie rondele și se prăjesc rapid în vasul Zepter cu 1 lingură de ulei. Apoi se scot și se lasă la odihnă.

Între timp legumele ( ceapa, ardeiul, dovlecelul și morcovul) se taie bucăți mari, se pun în vasul rece, se acoperă și se lasă la foc mediu, cca. 5 minute până ce se indicatorul de pe capac ajunge aproape de zone verde. Între timp vânăta se decojește, se taie bucăți mari se sărează,  se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se stoarec bine de zeama obținută, se trece sub jet de apă rece și se adaugă legumelor din vas, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se lasă cca. 10 minute deoparte.

Legumele fierte se strecoară de zeama obținută, se dau prin blender, apoi se amestecă cu griș și făină, se asezonează de sare, boia dulce de ardei,  piper proaspăt măcinat și mărarul tocat mărunt. Se omogenizează, apoi compoziția rezultată se toarnă, în vasul Zepter, rece, tapetat cu foaie de pergament și feliile de dovlecel rumenite. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce indicatorul Termocontrolului ajunge în zona verde, cca. 10 minute. Se ridică capacul de cca. 3 ori, se șterge condensul obținut, iar după ce expiră timpul de coacere, nu se mai ridică capacul, cca. 20 de minute, până ce acul termocontrolului ajunge în zona crem.

Apoi se răstoarnă tarta și se servește caldă sau rece acompaniată de ciuperci marinate sau salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de legume gătită în Vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

jolygina 1

16.07.2013, 01:04

Panacris 1

16.07.2013, 07:37

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

Rocsi 1

16.07.2013, 11:07

Cat de aspectoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de branza si mustar